Facebook Google+ Twitter

Symbol włoskiej kuchni - pizza w 5 minut

  • Autor usunął profil

  • Data dodania: 2008-02-22 17:49

Podczas całego toku studiów każdy musi sprostać wielu wyzwaniom. Sesja egzaminacyjna, zaliczenie zajęć z WF, wstawanie na poranne obowiązkowe zajęcia. Są to problemy związane wyłącznie z uczelnią.

Do tego zestawu dochodzą takie sprawy jak spędzanie czasu między kolacją, a śniadaniem; utrzymywanie miejsca zamieszkania itp. Niektórzy muszą dodatkowo pracować co zasługuje na prawdziwy podziw.

Do wykonywania tych wszystkich czynności potrzebne są niezliczone liczby kalorii. Jeżeli ogarnięcie tych wszystkich rzeczy jest możliwe – to jaki problem stanowi przygotowanie potrawy, będącej dumą wszystkich Włochów? Tym bardziej, że do tego celu wystarczą proste i łatwo dostępne produkty, oraz odrobina chęci.

Pizzerina

Składniki:



- chleb

- cebula

- masło

- koncentrat pomidorowy

- pieprz

- sól

Sposób przygotowania:


Każdy student, dla zaoszczędzenia czasu i palców, winien kupować chleb krojony. Zakładając, że taki posiadamy, wystarczy posmarować każdą z kromek masłem i koncentratem pomidorowym (ilość zależna od potrzeb i możliwości żołądka). Następnie obrać cebulę i pokroić w cienkie krążki. Tak pokrajaną cebulkę umieścić na posmarowanych kromkach.

Pozostało jedynie posolić i popieprzyć naszą kanapkową pizzę. Jeżeli potrawa jest przygotowywana w celach obiadowych – można delikatnie podgrzać całość w piekarniku. W ten sposób zachowamy pozory, że jedliśmy ciepły posiłek na obiad. W przypadku tej potrawy, ketchup niczego nie zmieni, ponieważ koncentrat jest o wiele intensywniejszy w smaku. Poza tym, pizzerina jest pyszna, także jest zbędny. Michael Corleone przesyła pozdrowienia i życzy „Buon appetito”!

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (2):

Sortuj komentarze:

  • Autor usunął profil
  • 27.02.2008 13:06

To jest słuszna koncepcja! Tylko na razie nie mam pomysłu i czasu:/ dzięki i pozdrowionka

Komentarz został ukrytyrozwiń

Przepraszam Cię Łukasz, ale ten przepis jest... hmm... nieciekawy. Może lepiej zamiast tego napisz jakiś zabawny felieton czy coś w tym stylu o kuchni studenckiej, o tym jak studenci sobie radzą w czasach pustej lodówki. Podejrzewam, że taka forma byłaby ciekawsza dla czytającego. Chleb z cebulą i keczupem każdy potrafi zrobić (chyba :)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.