Facebook Google+ Twitter

Targi Horeca, Gastrofood, Enoexpo 2013

W dniach 13 - 15 listopada w Hali Firmy Targi w Krakowie przy ul. Centralnej odbyły się z wieloletnią tradycyjną, polskie i międzynarodowe Targi Horeca, Gastrofood, Enoexpo 2013. To bardzo ważna imprez nie tylko w Krakowie.

Stoisko wędliniarskie z małopolskiej Firmy Gawor z Podstolic. / Fot. Fot.Henryk Czechowski BINFO Kraków Impreza jużRegionalne stoisko z małopolskimi przysmakami. / Fot. Fot.Henryk Czechowski BINFO Kraków po raz ostatni odbywała się w starej Hali Firmy Targi w Krakowie. Nowa Hala Expo Kraków będzie zaledwie 500 m od obecnej i rośnie jak na drożdżach. A więc w przyszłym roku już na nowym większym miejscu oraz w lepszych warunkach spotkamy się na tej imprezie.

Zakończone targi wskazały, że impreza jest potrzebna i konkuruje z internetem. Bo jak można ocenić smak wina, sera czy kiełbasy bez ich degustacji. Tłumy odwiedzających tak ludzi z branż jak turystów i mieszkańców Krakowa wskazały, że zadanie zostało wypełnione.

Małopolska kiszona kapusta i ogórki z Charsznicy. / Fot. Fot.Henryk Czechowski BINFO KrakówObok prawie Małopolskie przysmaki Firmy Roleski z Tarnowa. / Fot. Fot.Henryk Czechowski BINFO Kraków300 wystawców można było bezpłatnie uczestniczyć w różnych konferencjach specjalistycznych. Z najciekawszych należy wymienić:

"Definiowanie, przygotowanie i przebieg inwestycji hotelarskiej" gdzie przedstawiono:
- Jak wybrać optymalną działkę, miejsce inwestycji ?
- Jak zaplanować budynek hotelowy, by trafiał w potrzeby klientów ?
- Jak zaplanować obiekt oszczędny i przyjazny eksploatacyjnie ?
- Metody realizacji inwestycji a ryzyka inwestora.
- Techniki i metody doboru dostawców i wykonawców wnętrz obiektowych i wyposażenia.
- Jak dobrze przygotować hotel do uruchomienia ?

Kolejnym ważnym tematem był "Hotel w trudnych czasach: budowanie sprzedaży i optymalizacja kosztów działalności" gdzie przedstawiono:
- Kanały dystrybucji i sprzedaży oferty hotelowej gwarantujące sukces.
- Jakie techniki marketingowe są skuteczne a jakie nie.
- Na co warto wydawać pieniądze, a na co szkoda.
- Przegląd hotelowych grup kosztów operacyjnych: wynagrodzeń pracowniczych, mediów, materiałów, usług obcych pod kątem możliwości obniżenia lub optymalizacji.

Zagraniczne specjały. / Fot. Fot.Henryk Czechowski BINFO Kraków Z innych też Które wybrać wino ? / Fot. Fot.Henryk Czechowski BINFO Kraków ciekawych konferencji należy wymienić:
- Szkolenie jak być dobrym kelnerem.
- Winiarski Blog Roku 2013 - blogerzy związani tematem winiarskim wymieniali doświadczenia i degustowali wspaniałe nie tylko zagraniczne wina.

Kolejną konferencją było poruszenie tematu „Czy warto jeszcze inwestować w hotelarstwo i w jakim miejscu”.

Konsultacje. / Fot. Fot.Henryk Czechowski BINFO Kraków Do najciekawszych Włoskie specjały. / Fot. Fot.Henryk Czechowski BINFO Krakówtematów spotkań był podstawowy kurs „Szkolenie Baristów” czyli jak zostać specem od parzenia kawy i jak ją przechowywać aby była smaczna.

Polska staje się ważnym nowym miejsce hodowli winorośli i produkcji smacznego wina. A sery jakie produkujemy są znane nie tylko w europie. Polski Instytut Winorośli i Wina zorganizował seminarium pt. Polskie wina i sery zagrodowe - regiony, style, siedliska.

(zdjęcia i materiał jest chroniony prawem autorskim)

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.