Facebook Google+ Twitter

Tosty Elvisa Presleya

  • Autor usunął profil

  • Data dodania: 2008-02-23 11:24

Niemal każdy na świecie lubi słodkości i łakocie. Co prawda wśród studentów są osoby, które z łakoci najbardziej lubią piwo, a ze słodyczy – boczek.

Zdjęcie ilustracyjne. / Fot. AKPANiektórzy jedzą takie rzeczy, jak brokuły czy szpinak, aby tylko dostąpić zaszczytu zjedzenia deseru. Danie które przedstawię, należy do krzyżówki dania głównego z deserem. Może posłużyć zarówno jako posiłek na śniadanie, obiad i kolację. Tym razem kuchnia studencka serwuje:

Tosty Elvisa Presleya

Składniki:
- chleb tostowy
- masło roślinne
- masło czekoladowe
- 2 banany

Pierwszą czynnością, jaką trzeba wykonać przygotowując danie, to rozpaćkanie bananów na miazgę. Następnie kromki chleba tostowego posmarować masłem czekoladowym z jednej strony, oraz masłem roślinnym z drugiej. Na części pokrytej czekoladą rozsmarować banana i złożyć w kanapkę. Pod taką postacią wrzucić do tostera, lub jeżeli takiego nie posiadamy – na rozgrzaną patelkę. Zapiec z obu stron i gotowe.

Słodkie tosty były prawdziwym przysmakiem Elvisa, nic dziwnego, że ten uroczy chłopiec roztył się, jak balon napełniony helem. „Love me tender, love me SWEET” – te słowa Elvis zapewne nucił podczas pochłaniania ogromnych ilości słodkości. Można pójść za jego przykładem, jednakże zachowując umiar i zdrowy rozsądek. Hope You like it!

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (15):

Sortuj komentarze:

Bardzo mi się spodobał ten przepis. Taki oryginalny... :) Nie rozumiem negatywnych wypowiedzi. Przecież ten przepis nie bierze udziału w konkursie- wyluzujcie!
P.S. Tosty z rozgrzanej patelni są najsmaczniejsze. :)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Przykro mi ale autor przepisu jest w błędzie. Przepis na tosty Elvisa w oryginale jest z masłem orzechowym,a nie czekoladowym. A jak sie nie posiada tostera to radze wrzucic przygotowane tosty do piekarnika,a nie na patelnie;) W końcu mają być upieczone

Komentarz został ukrytyrozwiń

dobra rzecz te tosty:P

Komentarz został ukrytyrozwiń

nie musisz się zgadzać z moim zdaniem (którykolwiek z Was dwóch posługujących się tym kontem to pisał), ale wątpliwości pozostaną... żegnam

Komentarz został ukrytyrozwiń
  • Autor usunął profil
  • 03.03.2008 12:48

Propozycja moja jest następująca: - nie brnijmy w ten temat dalej. Być może masz rację, lecz nie do końca, Mr Bonar. Jedno tylko mogę powiedzieć : - uwagi moje nie pozostały bez echa .
THX for Your atention ! I to by było na tyle... Pzdr. too.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Posługiwanie się czyimś kontem w celu wyrażania swoich prywatnych opinii wprowadza w błąd i jest nieetyczne. Załóż sobie konto i chwal zdolności kulinarne kolegi jeśli masz ochotę. Bo w tej chwili wypowiadając się z jego konta narażasz go na śmieszność. Pozdrawiam

Komentarz został ukrytyrozwiń
  • Autor usunął profil
  • 03.03.2008 08:24

Brawo, brawo Kolego Bonar za SPOSTRZEGAWCZOŚĆ. Tyle, że tak gwoli jasności to nie jest opinia Łukasza lecz ... kogoś zupełnie innego. Już widzę te zdziwione miny czytających:)- ha, ha, ha! (przepraszam D.L. za to, że wrzuciłem swój kamyczek do - w zasadzie zakończonej dyskusji nt. Twojego ciekawego - czytaj luzackiego " of course" - podejścia do spraw kulinariów dla studentów) . Należę do grona przyjaciół Łukasza ( który to - notabene - udostępnił mi możliwość zapoznania się z jego artykułami na tej ciekawej stronie - nie jest to chyba wykroczeniem) i po przeczytaniu niezbyt sprawiedliwych osądów koleżanek i kolegów "po fachu" musiałem zareagować. Z drugiej strony być może trochę krytyki Mu nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie - wyostrzy pióro. Zobaczymy, co przyniesie przyszłość ?! Dziękuję za uwagę .Raz jeszcze "Sorry Winnetou" - to do Szczygi'ego, ale i do Was drodzy koledzy dziennikarze. Log out ;)

Komentarz został ukrytyrozwiń

"Brawo szczygi85 za luzackie teksty kulinarne" - pisze... szczygi85
:)))

Komentarz został ukrytyrozwiń
  • Autor usunął profil
  • 02.03.2008 11:53

Komentarze internautów są żenujące. Tylko dwie osoby jako tako kumają, o co chodzi !!!
Brawo szczygi85 za luzackie teksty kulinarne. Duży PLUS !

Komentarz został ukrytyrozwiń
  • Autor usunął profil
  • 28.02.2008 14:46

na szczęście skończyły mi się pomysły;] finito

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.