Facebook Google+ Twitter

Wigilijny wieczór w restauracji

  • Źródło: Polska
  • Data dodania: 2008-12-18 11:55

Wigilijna kolacja kojarzy się z suto zastawionym stołem w rodzinnym gronie. Jednak wigilię coraz więcej osób spędza w restauracjach. Sprzyjają temu wyszukane potrawy za niewygórowaną cenę.

Kolacje wigilijne w restauracjach są coraz bardziej popularne. Dużym powodzeniem cieszą się w Trójmieście i w Szefowie kuchni warszawskich hoteli od wielu tygodni myślą o wigilijnym menu. / Fot. Maciej Jeziorek/POLSKAKrakowie. W Warszawie ofertę na ten szczególny wieczór mają hotele, które przy okazji przygotowywania wigilii dla gości zapraszają ludzi z zewnątrz.

Przygotowania w restauracjach zaczęły się wiele miesięcy temu. Komponowano odpowiednie menu i koncepcje świątecznej dekoracji. Ustalano również formę podawania potraw: szwedzki stół czy też tradycyjną wersję.

- U nas wigilia odbywa się w formie bufetu i z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością - zapewnia Agnieszka Róg-Skrzyniarz, rzecznik hotelu Sheraton. - W ubiegłym roku gościło u nas 70 osób, aktualnie mamy już zarezerwowane wszystkie miejsca - dodaje.

W hotelu Bristol w restauracji Malinowej siedmiodaniowa kolacja podawana będzie według karty dań przygotowanej specjalnie na ten wieczór. - Nikt nie będzie musiał chodzić do ogólnych stołów, wszystko w odpowiednim czasie będzie serwowane przez kelnerów - zdradza nam Magdalena Adamus, rzecznik hotelu Bristol. Za to w hotelu Hyatt szef restauracji Ventitre postanowił wprawić gości w dobry nastrój, podając na początek delikatne wino musujące. - Albo szampana, goście mogą wybierać - mówi Magdalena Jędrys z Ventitre.

Cały artykuł przeczytasz na stronach Polskatimes.pl.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.