Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

843 miejsce

Wiosenna sałatka z tortellini

Idealna kompozycja smaków na lekki wiosenny obiad.

Sałatka z tortellini / Fot. Weronika Chilmon2 opakowania tortellini z mięsem lub grzybami
2 średnie papryki - pokrojone w kostkę
1 świeży ogórek
pęczek szczypiorku
2-3 ząbki przeciśniętego czosnku
puszka kukurydzy
4-5 łyżek majonezu
sól, pieprz - do smaku

Ogórek umyć (nie obierać), pokroić w kostkę, nasolić i pozostawić na sicie przez parę godzin, aby odsączyć nadmiar wody. Tortellini ugotować w osolonym wrzątku, odsączyć i wystudzić. Wszystkie składniki połączyć, dodać odsączoną kukurydzę, posiekany szczypiorek, paprykę, czosnek oraz majonez. Wszystko wymieszać doprawiając pieprzem i solą.

Można również dodać kawałek sera żółtego pokrojonego w kosteczkę.

Piąta edycja konkursu Dziennikarz Obywatelski 2010 Roku trwa! Dołącz, wygraj 10 tysięcy

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.