Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

82983 miejsce

Wnętrze w stylu retro - Forbis Group dla Infigo

  • Źródło: Gość dnia
  • Data dodania: 2014-08-21 14:51

Aranżacje butików z bielizną wymagają specjalnego podejścia – powinno być intymnie i stylowo, ale nie nachalnie, aby nie przytłoczyć najważniejszego – asortymentu. Forbis Group stworzyła koncepcję takiego butiku w stylu retro dla Infigo.

Infigo to butik, który w swojej ofercie posiada bieliznę wielu marek specjalizujących się w projektowaniu komfortowej, eleganckiej bielizny w szerokim zakresie rozmiarowym. Swoją ofertę kieruje do świadomych, wymagających kobiet w każdym wieku, oczekującej bielizny idealnie dobranej przez profesjonalne brafitterki. – „Przy tworzeniu lokali sprzedaży dla tego typu firm priorytetem było stworzenie nie tylko przyjemnej dla oka, klimatycznej przestrzeni, ale także aranżacji, która umożliwi komfortowe mierzenie bielizny i pozwoli każdej kobiecie czuć się swobodnie” – mówi Marcin Powierza, dyrektor zarządzający Forbis Group. Pierwszy sklep według koncepcji Forbis Group został zrealizowany w Galerii Bursztynowej w Ostrołęce.
Projektanci postawili na kobiecy i klasyczny styl, który nawiązuje do estetyki bielizny w nim eksponowanej. Całość została utrzymana w jasnych kolorach - bieli i jasnej szarości. Mocny akcent kolorystyczny stanowi posadzka z biało-czarnym obramowaniem. Ze względu na wymogi techniczne wynajmującego sufit nie był ujęty w projekcie i zachował formę spójną z resztą galerii.
Kolekcje zostały ulokowane na regałach ściennych zaprojektowanych we wnękach. Dolną część przeznaczono na niskie szafki z szufladami, w których przechowywany jest pełen asortyment we wszystkich dostępnych rozmiarach. Bielizna eksponowana jest również na relingach mocowanych do paneli ściennych w ozdobnej ramie. Meble zostały wykonane z lakierowanej płyty mdf w kolorze białym, w satynowym wykończeniu. W centralnej części sklepu zaaranżowano miejsce na dekoracje w postaci wolnostojących gondoli, jedną ulokowano w głębi sklepu, aby pełniła funkcję blatu do prezentacji i składania bielizny. Ze względu na niewielką powierzchnię sklepu inwestorowi zależało na tym, aby możliwie największa część dostępnych kolekcji była przechowywana w części sprzedażowej. Rozwiązaniem były pojemne szafki z szufladami. Pod ażurowym sufitem podwieszono dekoracyjne klatki dla ptaków w odcieniu złamanej bieli, które nadają wnętrzu lekkości. Całość utrzymana w klimacie retro stanowi spójną aranżacyjnie komfortową i kobiecą przestrzeń.
Forbis Group odpowiadał za koncepcję butiku, projekt wykonawczy i kompleksowe wykończenie lokalu - prace budowlano-wykończeniowe, instalacje oraz dostarczenie mebli.
(Magdalena Nowak)

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Dziękujemy za Twoją aktywność w serwisie wiadomosci24. Do zobaczenia niebawem w innym miejscu.

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl
#PRZEPROWADZKA: Dowiedz się więcej

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.