Facebook Google+ Twitter

XXIV Konkurs Górnośląskie Kroszonki 2013 rozstrzygnięty

W sobotę 16 marca w Muzeum Górnośląskim w Bytomiu odbył się wernisaż prac XXIV Konkursu Górnośląskich Kroszonek 2013. Zapraszam na przegląd kroszonek wykonanych kilkoma technikami.

1 z 30 Następne zdjęcie
Zdjęcie: W tegorocznej edycji konkursowej zostały przedstawione 72 zestawy prac, zaprezentowane z całego województwa śląskiego. Fot.Piotr A. Jeleń
W tegorocznej edycji konkursowej zostały przedstawione 72 zestawy prac, zaprezentowane z całego województwa śląskiego. Fot.Piotr A. Jeleń

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (6):

Sortuj komentarze:

Zgadzam się Pani Mario, zważywszy chociażby na warsztat pracy Joachima Orłowskiego.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Toż to małe arcydzieła! Cieszy fakt kultywowania tej pięknej tradycji:)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Pani Aniu, to zapraszamy brata w przyszłym roku do konkursu, wszak nazwa "Górnośląski" nie oznacza rejonizacji. Pozdrawiam.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Bardzo ciekawe techniki, tradycyjne i nowatorskie , można by rzec " co też człowiek nie wymyśli", mi osobiście udało się wydrapać na jajku ugotowanym w łuskach cebuli, coś co przypominało gałązkę palmy i na tym moja artystyczna działalność się zakończyła .Zdobienie jajek to konik mojego brata, i niech tak zostanie. Pozdrawiam

Komentarz został ukrytyrozwiń

Sporo ciekawych prac, z których mi osobiście najbardziej podobają się kroszonki w technice Joachima Orłowskiego, co w niczym nie umniejsza kunsztu pozostałych uczestników.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Piękne, pomysłowe wyroby! Cieszę się, że nie poskąpiłeś, Piotrze, zbliżeń rozmaitych cacek jajecznych!

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.