Facebook Google+ Twitter

Zabójcze jedzenie na naszych talerzach

Konfucjusz powiedział "Kto lubi jeść dobrze, może z głodu umrzeć". A jak jest teraz?

Smaczne i zdrowe - bo domowe. / Fot. Jacek TymejczykPoczątek tygodnia, więc ruszamy do pracy, jakaś kanapka do pracy chlebek z margaryną i wędlinką. Wszystko ładnie wygląda - chlebek złocisty, margaryna fajnie się smaruje, a wędlinka jak ładnie pachnie. Ale czy to jest zdrowe? czy nie narazi nas na choroby?

Coraz częściej zaczynam zadawać sobie to pytanie i z przerażeniem odkrywam, że jesteśmy notorycznie podtruwani poprzez pożywienie. Konserwanty, barwniki oraz inne chemiczne środki poprawiające smak. Niby jest ich niewiele, tylko kilka miligramów ale gdy dodamy posiłki z całego tygodnia wychodzi na to, że to jeszcze cud, że żyjemy! A może to nam się wydaje?

Od pół roku zacząłem przyglądać się jedzeniu i jestem przerażony zawartością produktów na sklepowych półkach: pasztet drobiowy - z drobiu to tylko pióra można znaleźć, sok owocowy - może tu jest, prócz soku chleb, wędliny, sery …

Po paru miesiącach mojego śledztwa stwierdziłem, że wojna, epidemia lub meteor nie zapoczątkuje zagłady ludzkości. To chciwi producenci dokonają cichej eksterminacji.

Chyba czas się im przyjrzeć!

Rozpoczął się konkurs Dziennikarz obywatelski 2011 Roku. Zgłoś swój materiał! Zostań najlepszym dziennikarzem 2011 roku. Wygraj jedną z ośmiu zagranicznych wycieczek.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.