Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

9615 miejsce

Zdrowe odżywianie – droga do długowieczności

Żyjemy w czasach, w którym niemal cała nasza żywność jest zanieczyszczona sztucznymi dodatkami. Na szczęście społeczeństwo ma coraz większą świadomość w kwestii żywienia

 / Fot. Wojciecj MajkaNiezależni naukowcy demaskują sztuczki za pomocą których koncerny spożywcze wprowadzają konsumentów w błąd, twierdząc jak na pozór zdrowa żywność może szkodzić organizmowi. Jednak nie tylko w Polsce ale w większości krajów europejskich nastąpiły znaczne zmiany w sposobie żywienia. Dzięki targom ze zdrową żywnością, które od lat są bardzo „modne”, społeczeństwo ma dostęp do zdrowych, naturalnych produktów.

Zdrową żywnością od 2014 r. zajęli się Beata i Wojciech Majka. Pierwsze wydarzenie pod nazwą Targi PRAWDZIWE PRODUKTY zorganizowali w Krakowie 6 września 2014 r. Zmotywowała ich do tego córka, której chcą zapewnić nie tylko dobre wykształcenie ale i zdrowe życie, a zdrowe życie to między innymi odżywianie się prawdziwymi produktami czyli naturalnymi, wolnych od chemii i bez polepszaczy.

Targi PRAWDZIWE PRODUKTY spotkały się z dużym zainteresowaniem. Odbywają się cyklicznie co tydzień w soboty w Krakowie na Placu Nowym, historycznym targowisku krakowskiego Kazimierza. Od dnia 21 czerwca rusza edycja niedzielna w Dworku Białoprądnickim, położonym w pięknym parku, wśród zieleni, znakomicie nadającym się na piknik na trawie dla całej rodziny. Produkty naturalne i ekologiczne mają być przystępne, aby wszyscy, którzy mają świadomość i nie jest im obojętne co jedzą i piją mogli sobie pozwolić na ich zakup.

Poprzez targi, Pastwo Majka współpracują również ze Stowarzyszeniem UNICORN, którego współzałożycielami są Państwo Barbara i Jerzy Stuhr. Pracują także na rzecz nawiązywania relacji między wsią, a miastem, prowadzą warsztaty edukacyjne, a wspólnie z EkoCentrum ze Stryszowa zorganizowali wydarzenie pod hasłem „Od wideł do widelca” gdzie tematem przewodnim było „Prawdziwe jedzenie”.

Na koniec zapytałam pana Wojciecha – skąd mamy pewność, że kupujemy na targach żywność ekologiczną i wysoką wartościową.
Sprawdzamy certyfikaty ekologiczne jakimi posługują się rolnicy i wystawcy, zasięgamy opinie, sami w miarę możliwości udajemy się do danego gospodarstwa. Przywiązujemy dużą wagę do jakości towarów, dlatego każdy Wystawca targów składa „Deklarację Naturalności”, a tym samym zapewnia, że produkty są naturalne, wolne od chemii i polepszaczy – odpowiedział pan Wojciech.

Beata i Wojciech Majka zapraszają do Krakowa, aby się przekonać o wartości produktów ekologicznych. Można się zaopatrzyć od warzyw, owoców, miodów, wędlin itp.

Jolanta Maria Budniak

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.