Facebook Google+ Twitter

Żużel. Gollob drugi, Hampel trzeci! Zapis relacji z GP Europy

W sobotnim Grand Prix Europy w Lesznie wygrał dość niepodziewanie Chris Holder. Drugie miejsce zajął po ostrej walce Tomasz Gollob. Trzecie mejsce na podium dla Jarosława Hampela. Popularny leszczynianin został liderem klasyfikacji mistrzostw świata! W24.pl relacjonowało to wydarzenie dla was na żywo!

 / Fot. Wikipedia,Crash override83, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported W emocjonującej inauguracji w nowozelandzkim Aucland zwyciężył Greg Hancock przez Jarosławem Hampelem i Nickim Pedrersem. Bardzo dobrze radził sobie także Tomasz Gollob, który prowadził po sesji zasadniczej, a ostatecznie był piaty. W Lesznie czekają nas kolejne wielkie emocje. Bowiem w pięcioletniej historii organizacji GP na stadionie Smoczyka nigdy na najwyższym stopniu podium nie stanął Polak.

Były dwa razy drugie miejsca Tomasza Golloba. Było także dwóch Polaków w wyścigach finałowych Jarosław Hampel i Janusz Kołodziej. Zatem bedzie niebywała okazja aby reprezentant Polski na stałe zapisał się w historii tych zawodów.

Zapraszamy serdecznie na relacje "bieg po biegu" wprost ze stadionu Alfreda Smoczyka. Startujemy o godzinie 18.45.


Lista startowa FIM Fogo Grand Prix Europy:
1. Peter Ljung (Szwecja)
2. Greg Hancock (USA)
3. Emil Sajfutdinow (Rosja)
4. Andreas Jonsson (Szwecja)
5. Hans Andersen (Dania)
6. Jarosław Hampel (Polska)
7. Nicki Pedersen (Dania)
8. Tomasz Gollob (Polska)
9. Fredrik Lindgren (Szwecja)
10. Antonio Lindbaeck (Szwecja)
11. Przemysław Pawlicki (Polska)
12. Bjarne Pedersen (Dania)
13. Chris Harris (Wielka Brytania)
14. Chris Holder (Australia)
15. Kenneth Bjerre (Dania)
16. Jason Crump (Australia)
17. Tobiasz Musielak (Polska)
18. Piotr Pawlicki (Polska)



Znajdź nas na Google+

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.